Go Back   SesliChat.COM > Duygusallık ve Aşk > Şiirler, Güzel Sözler ve Hikayeler
Kambur Aşık:Moses Mendelssohn Kambur Aşık:Moses Mendelssohn

Şiirler, Güzel Sözler ve Hikayeler Her konuda ki şiir paylaşımlarınızı burda yapabilirsiniz &Birbirinden güzel, özlü sözler için bu bölümümüzü ziyaret ediniz..

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25/05/2011, 15:51   #1 (permalink)
Süper Moderator
.::ArweN::.® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Kambur Aşık:Moses Mendelssohn

"Moses Mendelssohn hiç yakışıklı bir adam değildi. Çok kısa boyunun olmasının yani sıra, çok garip bir de kamburu vardı.

Moses Mendelssohn, günün birinde Hamburg'da yasayan bir işadamını ziyarete gitti. İşadamının, Frumtje adında çok güzel bir kızı vardı.

Moses, bu güzel kıza umutsuz bir aşkla tutuldu. Fakat güzel kız onun çirkin görüntüsünden ürkmüştü. O nedenle, değil onun sevgisine karşılık vermek, yüzüne bile bakmak istemiyordu.

Ayrılma zamanı geldiğinde Moses, güzel kızın üst kattaki odasına çıktı ve tüm cesaretini toplayarak onunla son kez konuşma girişiminde bulundu.

Kızın güzelliği öylesine olağanüstüydü ki, bir an için onun cennetten geldiğini bile düşündü. Fakat kızın, basını kaldırıp da yüzüne bakmamaktaki direnci, Moses'i çok üzdü. Güçlükle başarabildiği konuşması sırasında çirkin aşık, bu güzel kıza bir soru sordu:

Evliliklerin kutsal bir özelliği olduğuna inanır misiniz? dedi.

Elbette diyerek yanıtladı güzel kız ve gözlerini yine kaldırmayıp Moses'in yüzüne yine bakmadan, kendi de ona bir soru sordu:

Peki ya siz? dedi. Siz inanır misiniz buna? Moses bir an bile duraksamadı:

Evet,ben de inanırım dedi ve ekledi:

Biliyor musunuz? Her erkek çocuğu doğduğunda Tanrı, onun evleneceği kızı belirlermiş. Benim doğumumda da, benim evleneceğim kız belirlenmiş ve bana 'Senin karın kambur olacak' demiş. O zaman ben bir istekte bulunmuşum Tanrı'dan.

Tanrım, kambur bir kadın bir trajedi olur. Lütfen onun kamburluğunu bana ver ve onu güzel bir kadın yap demişim.

Moses'in bu sözlerinden sonra Frumtje gözlerini yerden kaldırdı, onun gözlerinin içine baktı ve elini uzatıp, Moses' in elini tuttu. Ve daha sonra da onun, sevgili eşi oldu.

Bu anlattığımız bir peri masalı değil, ünlü Alman besteci Mandelssohn'un büyükbabası ile büyükannesinin evlenmelerinin öyküsüdür.

bilgivesevgiyle kalınız...

--
KENDİNİZE VE SEVDİKLERİNİZE
İYİ BAKIN
SEVGİ İLE KALIN
BANU

" Banu hanım gönderdi
Üyenin İmzası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...]

...Üzerine Gün Doğmamış Düşler...
.::ArweN::.® isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!Stumbleupon!Google!Facebook!
2 Teşekkür Edenler
Bahar (26/05/2011), NeWRa (26/05/2011)
Alt 26/05/2011, 04:13   #2 (permalink)
Üye
Standart Cevap: Kambur Aşık:Moses Mendelssohn

Bu anlattığımız bir peri masalı değil, ünlü Alman besteci Mandelssohn'un büyükbabası ile büyükannesinin evlenmelerinin öyküsüdür.

harikaa tşklr
Üyenin İmzası
SEVEMEM SENDEN BAŞKA.
Bahar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!Stumbleupon!Google!Facebook!
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
aşık, aşıkmoses, hikaye, kambur, kendİnİze, mendelssohn, moses, şiir

Seçenekler
Stil