Go Back   SesliChat.COM > Eğlence > SesliChat Cafe
Türkçe'ye Sahip Çıkalım Türkçe'ye Sahip Çıkalım

SesliChat Cafe Burada hertürlü konuları konuşabilirsiniz.. (Saygı ve sevgi çerçevesinde..)

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12/06/2011, 03:29   #1 (permalink)
Üye
Raiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Raiden - İCQ üzeri Mesaj gönder Raiden - MSN üzeri Mesaj gönder Raiden - YAHOO üzeri Mesaj gönder Raiden isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Türkçe'ye Sahip Çıkalım

Merhaba vatandaşlarım,güzelim Türk insanı! Yine içinde yaşıyor olduğumuz bir makaleyi daha sizlerle paylaşmakta ve üzüntü içerisindeyim. Kaç senedir MSN ve Facebook kullanıcısıyım ve şu an güzel Türkçe’miz için çok korkmaktayım. Nereye gidiyor bu imla kuralları!! Nereye gidiyor bu Türkçe yazım kuralları ey Türk Gençliği! Atamız bize Dünya’nın en mükemmel dilini yarattı.Böyle mi sahip çıkıyoruz dilimize?
“Gel” yerine “qel” yazarak mı?”NaPaCAksıN Lo” gibi saçma sapan yazı stilleriyle mi dilimizi koruyacağız? Emin olun diğer kendine has dilleri olan ülkeler bile yapmaz böyle birşey… Herkes kafasına göre stil çıkarıyor ve Türkçe’mizin o güzelim özgünlüğü bozuluyor.
Şimdi Facebook’ta yorumlara bakıyorum herhangi bir grubun, herkes cümlesinde “oq,qel,qit,way,kaLeM” efendime daha farklı özel karakterler kullanma vs. vs.
Dilinizden utanmayın! Türkçe; ulus birliğini sağlayan bir tutkaldır. Ve unutmayalım ki diline sahip çıkmayan toplumlar,ulus bilincini kaybetmiş toplumlardır!
Ne mutlu Türk’üm diyene!Ne mutlu Türkçe’mizi seviyorum diyene!
Üyenin İmzası
Kanadımı kırdılar uçamadım anne
Savaşa soktular koşturdum
Kalbini açamayan herkesin aklına
Eğriyi doğruyu ben soktum
Sonbaharda dökülen yapraktım
İlkbaharda geri geldim ben
Aileme dostuma selamlar olsun
Yağmur sonrası güneşim ben...

Raiden isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!Stumbleupon!Google!Facebook!
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil