Go Back   SesliChat.COM > Bilgisayar ve İnternet Dünyası > İnternet ve Network
Msn ve Facebook Güvenligi Msn ve Facebook Güvenligi

İnternet ve Network Network ve İnternet konfigurasyonları için paylaşım alanınız.

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12/06/2011, 03:16   #1 (permalink)
Üye
Raiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Raiden - İCQ üzeri Mesaj gönder Raiden - MSN üzeri Mesaj gönder Raiden - YAHOO üzeri Mesaj gönder Raiden isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Msn ve Facebook Güvenligi

Öncelikle herkese merhaba.Bu makalemde sizleri MSN ve Facebook hesaplarınız üzerinde örnek göstererek güvenliğinizi üst düzeyde tutmanızı sağlayacağım inşAllah. Dikkatli okumanız gerekmektedir.O yüzden gereken önemi verin lütfen.

Vee başladık
MSN ve Facebook Güvenliği
Öncelikle söylemeliyim ki MSN güvenliğiniz öncelikli olmalıdır çünkü Facebook hesabınıza MSN/Mail adresinizle girmektesiniz o yüzden aşağıdaki maddeleri dikkatli okumanızı tavsiye ederim.
1- Şifre Güvenliği: İşin koptuğu yerdir aslında şifre.Şifrelerinizi mutlaka mutlaka alakasız şeyler ve özel karakterli olarak yazmaya gayret gösterin.
Örnek: Kolay Şifre – > 1234,Ahmet,Mehmet,…
Zor Şifre -> evden_i$e_n@kl!y@t&23, 43kedi@iyed!+45,…
2- Tanımadığınız Kişileri Eklemeyin ve Yolladıkları Dosyaları Kabul Etmeyin: Tanımadığınız kişileri eklemeyin.Ekleseniz bile konuşmayın.Çünkü konuşursanız sizle bir veri alış-veriş yaparak pcnize ait sistem bilgileri ile açık arayıp pcnizi ele geçirebilir veya size dosya göndermek isteyebilir ,link ile dosyayı indirmenizi isteyebilir.Eğer indirirseniz virüs,keylogger gibi zararlı yazılımlar olabilir.O yüzden dikkatli olun.
3-Her Gördüğünüz Linke Tıklamayın : Eminim aranızda birçok kişi vardır linki görürkenden atılanlar.Mesela MSN’de offline biri ansızın ileti yolluyor.Ayni şey Facebook içinde geçerlidir.
Örnek: Merhaba bu foto süper!Hemen tıkla ve gör! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...]
4- MSN Adresinizi Heryerde Paylaşmayın: MSN adresinizi heryerde paylaşmayın.Size zarar vermek için eklemek isteyenler olacaktır.
5-Gizli Sorularınızın Cevaplarını Alakasız Yapın: Gizli sorularınızı sorulardan alakasız yapın.Saldırganın tahmin edemeyeceği şekilde olsun.
Örnek: Soru: En iyi çocukluk arkadaşınız?
Cevap: galaksikapısı45
6- Üye Olduğunuz Her Sitedeki Şifreniz Farklı Olsun: Buda önemli konulardan biridir.Üye olduğunuz yerlerde şifreleriniz farklı olsun.
7- Beni Hatırla Özelliklerini Fazla Kullanmayınız: Beni hatırla gibi kolaylık sağlayan yöntemleri kullanmak sizin zararınıza olabilir.Çünkü kayıt edilen cookiler(çerezler) size gönderilen bir link ile ele geçirilir ve saldırgan cookiyi kendi düzenleyip sizin hesabınıza giriş yapabilir.O yüzden beni hatırlayı kullanmamanız daha sağlıklıdır.
8- Facebook’ta Gizlilik Ayarlarınızı Yapın: Basit gibi gözüksede gerçekten önemlidir.Çünkü sizi tanımayan biri arkadaş olarak eklenmediği halde sizin mailinizi alıp saldırılar gerçekleştirebilir.
Ve mail adresinizi sadece kendinizin görebilmenizi sağlayın.
9- Facebook’ta Girdiğiniz Uygulamalara Dikkat Edin!: Bu aralar uygulama geliştiricileri yazdıkları uygulamalarda kendi yazdıkları virüsü ekliyorlar ve siz örneği apps.facebook.com/farmville gibi bir linke girdiğiniz zaman size örneğin adobe flash player yükle deyip virüs gönderebilir.Bu çok önemlidir.Lütfen dikkatli olun girdiğiniz uygulamalarda ve bu girdiğiniz uygulamalara girmeniz için şu anda tanımadığınız kişilerden Hahaha,click this application [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] benzeri tipinde mesaj gelebilir.
10- Fake Yönetici Mailleri: Size MSN üzerinden veya Facebook’tan yönetici gibi gözükerek mesaj göndererek örneğin: “Merhaba, Facebook ve msn adresinizde bazı sorunlar var bu sorunları düzeltmek için şifrenizi vermeniz gerekiyor.Aksi takdirde hesaplarınız silinir.” Gibi fake yani sahte mesajlara cevap vermeyin hatta o kişiyi şikayet edin Unutmayın hiçbir site sizden şifrenizi istemez, isteyemez.
Makalem şimdilik burada bitiyor.Eğer aklıma gelen konular olursa eklemeye çalışacağım.Tabi bunları uygulamadan önce anti-virüs ,firewall gibi yazılımlar + sizin dikkatli olmanız ile pc güvenliğini sağladıktan sonra sizin işinize yarayacaktır.Aksi takdirde bu makalenin size hiçbir faydası olmaz.
Umarım herkes için faydalı bir yazı olmuştur.
Sorunsuz internet gezintisi dileğiyle…
Üyenin İmzası
Kanadımı kırdılar uçamadım anne
Savaşa soktular koşturdum
Kalbini açamayan herkesin aklına
Eğriyi doğruyu ben soktum
Sonbaharda dökülen yapraktım
İlkbaharda geri geldim ben
Aileme dostuma selamlar olsun
Yağmur sonrası güneşim ben...

Raiden isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!Stumbleupon!Google!Facebook!
Alt 17/07/2011, 07:45   #2 (permalink)
Üye
Standart Cevap: Msn ve Facebook Güvenligi

Salak admin mesajımı değişmiş "teşekkürler" diye.Tekrar söyleyim o zaman sorun yok.

EMEĞE SAYGISIZLIKTA,HIRSIZLIKTA ÜSTÜNÜZE YOK! BU MAKALENİN ASIL YAZARI BENİM VE [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] ADINA KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYINLANMIŞTIR!

YAZIKLAR OLSUN!HAKKIMDA HARAM OLSUN!

Konu Pierce_MVP tarafından (27/07/2011 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.
Pierce_MVP isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!Stumbleupon!Google!Facebook!
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil