|
||||||
| Benim Odam ve Ben Kendinize Ait Oda Oluşturabilir ve Sizi Sevenlerin Konunuza Yazmasını Sağlayabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...]
Merhaba .. Nasil bir adimla girdim bilmem ama galiba ihtiyacim var burda olmaya.. Anlatmaya gulmeye aglamaya defalarca olup olup yeniden yasamaya.. Ama tek basima imkansiz.. . Izin almadan girsemde dunyana.. Beni dinlemene ihtiyacim var sanirim kalsanda cevapsiz.. Isminide buldum 'Bir Kucuk Sarisin Kiz' Hosgeldin dunyama.. Belkide ben sana.. . . Her gun yuregime dokunan neyim varsa senindir.. Tipki benim sahiplendigim ve ismini koydugum gibi, sende sahiplen dusuncelerimi hislerimi sozlerimi cumlelerimi imla hatalarimi ve noktalama isaretlerimi..Ve tipki ben gibi sende ismimi koy her yazisimda.. Huzun, Sevinc, Mutluluk, Aci, Keder, Kahir kimi kezde Yasam de bana.. Kimbilir daha nice isimlerim olur ya her yazisimda.. Ama senin her zaman adin Bir kucuk sarisin kiz.. Ben gibi kimi zaman hayata imkansiz Kimi zaman yasama sabirsiz Kimi zaman cogul kimi zaman yalniz.. Ama her zaman oldugu gibi yalansiz dolansiz.. Ama derinlerimde nefesini tutma asla.. Cabala daima en derinlerimde soluk almaya kucuk sarisin kiz.. |
|
| 3 Teşekkür Edenler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] Beynim durucak gibi.. Nar'i her ne kadar acmayip taneleri savrulmasin diye zapdetmeye calissamda.. Sanirim mumkun olmayacak gibi.. Bir tavsiye uzerine bir kahve, sigara derken gozum kumandaya ilisti, tv yi actim sulanan beynimi calistirmak icin belkide.. Ama sanirim sponch bob gibi beynimin suyunu emebilicek bir kac uyuz edici etken buldum heralde.. Hersey Nar'i catlatmamak icindi.. Ne kadar muvaffak oldugum ise merak konusu.. Knorr mudur nedir, 1 tavuk suyu tableti reklami var. Kadin kendini mutfaga atmis dolaplari karistiriyor, "bu gelinde nereye koydu tavugu? diye soylenirken, soz konusu gelin geliyor ve 'annecigimmmmm tavuk burdaa' diye tableti gosteriyor. Aklima takilan bir kac sey var, bi kere o yasli olan tavugu nicin buzdolabi yerine tabak&canak tikistirdigimiz yerlerde ariyor? Zira kendisi bozulabilen bir yiyecek turudur, pisirdikten sonra kim tabak dolabina tavuk koyar? Bu durumda eger gelin bu denli mal ise, kaynana hanim oglunu,torununu falan kapsin gotursun o evden. Her an "besin zehirlenmesi" tehlikesi altindalar. Diger takildigim sey ise gelin/kaynana/anne mevzusu. Ayol o kocakari az evel "bu gelinde nereye koymus acaba hmmm?" diye hin hin dolaniyordu ortalikta, yalaka gelin ise "annecigimmmmmm!"diye atladi. O sana gelin diyor, sen niye anne diyorsun? Hos o sana gelin demese de sen niye anne diyorsun ya, o da ayri bir mesele. Seviyorsaniz sevin bir diyecegimiz yokta, anne demeyin yahu. Benim bile zoruma gidiyor.Kadin sizi o kadar tasimis karninda, ikina ikina dogurmus, b.kunuzu temizlemis, her turlu hayatini adamis. Sonra git kayanan anne de, olacak sey mi? Valla ben anne olsam dogurdum, buyuttum demem, o satici kizimin sacini basini yolardim. Tam yaziyi bitiricem dayanamayip bunuda ekleyecegim, su elinde mikrofon dag,bayir, cayir gezen belgeselcilerden o kadar nefret ediyorum ki, bunca yildir verdikleri bikkinlik sebebiyle yuzlerine tukurmek istiyorum. Hep mi ayni olunur ya? - Anneeeeeeeem nassin? - Uste bu eller yok mu bu eller, emektar emektaaarr. - Erkekler de kahvede he mi annem? Sizi calistiriyorlar? - Ooooh mis gibi tarhana ooh. - Gozleme de var mi annem? ( bu ac versiyon, yuz yillardir agzina bir lokma koymamis sanki. ayi ) - Gelinle aran nasil? Yardim ediyor mu sana? - El salla annem. - Iste Turk Kadini bu sayin seyirciler. - Insanimiz cok misafirperver ( ac ayi karni doydu ya. coluk cocugun rizkini zikkimlandi cunku.) - Biz burada insanlik ogreniyoruz insanlik. - Yatacak yerimiz yok desen var ya, herkes kapisini acar kapisiniiii, insanimiz boyle. Ne salaksiniz ya, icim bayildi ayni cumlelerden uff. Sonuda boyle kalsin, hadi sonra yine uyuz olmaya devam ederim simdilik yeter bu kadar.. Bu arada Nar'i acmayip catlamasin taneler savrulmasin diye cabalarken, oyle gorunuyor ki durdugu yerde catlicak bu benim kan kirmizi Nar.. |
|
| Teşekkür Edenler | .::ArweN::.® (12/06/2011) |
|
|
#3 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
Gunaydin ..
Matkap sesleriyle uyanmak ne kotu .. Uzun ve senelerdir uyuyan prenses bile prensin sevgi dolu bi opucuguyle uyanirken ben nicin matkap ve ustalarin vele vele vele sesleriyle uyaniyorum ki.. Adalete bakiniz sayfa bilmem kac sekil 34534-a .. Sanirimcok uyudugum icin uyuyasim var.. Neyse toparlanalim bu yazimiz havada kalsin.. Kaldigii yerden tutar yine devam ederiz. Cut / |
|
| 2 Teşekkür Edenler | .::ArweN::.® (12/06/2011), AslancocuK (03/06/2011) |
|
|
#4 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] Ben kucukken saniyordum ki.. Ay'a Ay Dede denildigi icin ayin icinde yasli bir dedenin yasadigini sanirdim. Hatta aksamlari yataga girince onunda yataga girdigini biz yemek yerken onunda yedigini bastonu ile icerde o kucucuk alanda zor yurudugunu, yaninda ay nine olsa hayati daha guzel olacagini dusunurdum.. Gulebilirsiniz izin veriyorum.. Beni leyleklerin getirdigini dusunurdum.. Annem yada babam benim yaramazliklarima kizinca o leylegi pisirip etini yemek isterdim.. Yaramazliklari ozgur kilan bi aileye neden vermedi diye.. Dunyanin yuvarlak kure seklinde oldugunu soylerlerdi.. Dusunun bilim adamlari bunu kanitlamis ama ben bu bilginin hangi insanoglunun uydurdugunu o kucucuk beynimle merak ederdim.. Inanmazdim.. Kendi kendime " lan dunya yuvarlak olsa kayariz saglam adim atamayiz yuruyemeyiz, kic ustu duseriz biz, bilenler yanlis bilior bizim dunyamiz duz bir zemin git git yolun sonu gelmez" sanirdim.. Buyudukten sonra anlayabildim aci gercegi : ) Palyacolarin gercektende palyaco oldugunu sanirdim. Yuzunde ki boyalar gercek falan.. : )) Zamani durdurabilmek icin tek yapmamiz gereken saatin pillerini cikarmakti.. Bunu sanirdim ve uygulardim.. Ama zaman hic biraktigim yerden akmadigini zamanla anlamistim. En yuksek apartmana ciktigimda bulutlara dokunabilecegimi sanirdim. Hatta bulutlarin pamuk gibi yumusak oldugunu uzerinde oynamanin cok guzel olacagini dusunurdum.. Yagmur yagdiginda gok yuzunde bulutlarin kavga ettigini, simsek caktigi zaman o alandaki bulutun caninin acidigini, bu yuzden bagirdigini sanirdim.. Simdi bakiniyorumda ne tuhaf seylere inanmisim. Siralasam siralasam bitmez ama simdilik hatirlayabildiklerim bunlar.. Alis nasil harikalar diyarinda ise,Cocukken baska bir dunyadaymisiz biz, bambaska.. Bizim de cocuklugumuz harikalar diyariymizmis.. Bunu buyudukce goruyor ve anliyoruz sanirim.. .
|
|
| 2 Teşekkür Edenler | .::ArweN::.® (12/06/2011), AslancocuK (04/06/2011) |
|
|
#5 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] Saat sabaha 15 dakika kala.. Takilmis bi melodi var dudaklarimin ucuna.. "Vazgec ahmak, bu ne haldir diyorlar. Lakirdilar sular seller.. Ne varmis canim su halimde ? Insan olan halden anlar. Bana saskin bakiyorlar, onlarida anliyorum.. ." Saskin bakan bi onlar olsa yadirganmaz belkide.. Ama hayata bende saskin gozlerle bakiyorum..Iyi anlastigim "seker"im bile bugunlerde hain bi dusman gibi, benimle ne zaman arasini bozacagini kestiremezken ben nasil onunla arami iyi tutma olasiligimi kestirebilme ihtimaline sahip olabilirim ki? Sabah 10 kala bi saatte.. Beynim durma arifesinde.. Issiz bi yerde olmayi diledigim bi kosesinde zamanin, beklenen ve hic gelmicek olan bi otobusun yoluna bakiyor gozlerim adeta, dalmis gitmis ufuklarda kaybolmus gibiyim.. Evet kayboldum sanirim.. Ben bile kendimi bulamazken beni kim cikarir ki kaybolmuslugumdan.. Hey burda, otobus duraginda oturuyorum .. Yapayalnizim.. 10 gitti kaldi 5 sabaha.. Yok olusumu imzalar gibiyim aydinlanan gokyuzunun yuzsuzlugunde..Oysa ben pillerini cikarmistim saatimin zamani durdurmak adina.. Ne zamanin durdugu ne gunun dogdugu bu saatte sabaha dakikalari sayarken sanki dar agacina geri sayimdayim.. Haykiriorum ama duyan var midir ki bu sessiz cigliklarimi.. Ve umutlarimi yitirdigim sabaha kalan sayili dakikalar.. Ve ben bitiyorum anlamiyorlar.. .
|
|
| Teşekkür Edenler | .::ArweN::.® (12/06/2011) |
|
|
#6 (permalink) |
|
Ziyaretçi
|
Gun yine aydi.. Gunaydin... Beni ozledigini sandim sanirim.. Bende seni ozledim epeyce.. Ne bi pis huy edindim bugunler. Uyku saatleri ile pisti yi yapamadik koca destede.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayiniz...] Ben kupa kiziydim o ise sinek vale. Ne asiktir oysa bu iki kart birbirine. Neden ayri gayri ve umutsuz dustuk ki birbirimize aa uyku saatlerim. Olmuyor ama boyle ajda uykusuz her gece. Ayni sana benzedim gerim gerim gerildim. Bu olay tam bir iskence.. Sacma sapan feryadimdan once, isabelcigimin yazilarini okuduktan sonra ama itiraf etmeliyim son yazisini okuyamadim en son odanin tozunu aldigini dikizledim.Son yazi uzun geldi dayanamadan bi cirpi bende kendi odama kostum geldim. 13. cumlemi 14. cumleye baglayan bu cumlede sunu anladim ki >> az gittik uz gittik bir cuk boyu yol gittik. >> 14.cumlemi 15.cumleye baglayan su cumlemde de uyku sendromlarimin aktifligini hissettim uykum var ama uyuyamiyorum ne aci. Ve 15.cumlemi 16.cumleme bagladigim su cumlede ise deginmek istedigim sey Ozlediklerim, onlar yuzunden uykularim oksuz ve bense bi basima olmaya bagisiklik kazanmis gibiyim. 16 cumlemdeki bagisiklik paronayalariminda 17 cumleye gecerken elimin tersi ile itisip kakismasina ne demeli sanirim uykum beni cagriyor 17.cumlemden 18 e ziplarken, aklima Elif geldi, kac kere evlenmis olabilir ki Kaan'la ![]() 18.cumlemden 19 a depar atarken , sesli geldi aklima hehe dimi aynen aplacim dimi hehe, yarin elife soyliyimde bi gidek gorunek ona ayri kaldik epeydir DDve 19'dan 20 ye gecerkense, bitmek bilmeyen 19 yasim geldi aklima ne yastir o ya bi turlu 20 olamadiydim simdi dusunuyorumda, ha 20 oldumda ne oldu 1 karis buyudun mu ece apla : )) Yetti - Bitti - Ece Gitti. Cut. |
|
| Teşekkür Edenler | iSaBeL (21/06/2011) |